Korporativni odvjetnik brani zaštitu okoliša protiv kemijske kompanije koja već dugo zagađuje okoliš i truje ljude.
Plaćeni ubica koji je već u godinama, prisjeća se svog vremena s mafijom i svojim prijateljem Jimmy Hoffom, tokom 1950-70-ih.
Američki dizajner automobila Carroll Shelby i vozač Ken Miles bore se protiv korporacijskog uplitanja i zakona fizike kako bi izgradili revolucionarni trkački automobil za Ford kako bi pobijedili Ferrari u 24 sata Le Mansa 1966. godine.
Film je zasnovan na istinitoj priči Jordana Belforta, od njegovog uspona do bogatog posrednika koji živi raskošan život, pa sve do njegovog pada, uključujući kriminal i korupciju.
Kada ubiju njegovu tajnu mladenku zbog napada na engleskog vojnika koji ju je pokušao silovati, William Wallace počinje pobunu protiv engleskog kralja Edwarda I
U njemačko-okupiranoj Poljskoj tokom Drugog svjetskog rata, industrijalac Oskar Schindler postepeno postaje zabrinut za svoju židovsku radnu snagu nakon što je bio svjedok njihovog progona od strane nacista
Priča o Henryu Hillu i njegovom životu u rulji, a odnosi se na njegovu suprugu Karen Hill i njegove mafijaške partnere Jimmyja Conwaya i Tommyja DeVita u talijansko-američkom kriminalnom sindikatu.

Prikazuje svih 7 rezultata