Dva brata vilenjaka kreću na zadatak kako bi vratili oca na jedan dan.
Izdvojeno
Američki emigrant pokušava prodati svoje visoko profitabilno carstvo marihuane u Londonu, pokrećući zavjere, šeme, primanje mita i ucjene u pokušaju krađe njegove domene ispod njega.
Detektivi iz Miamia Mike Lowrey i Marcus Burnett moraju se suočiti sa majkom i sinom koji su kraljevi droge i koji prave pustoš u ovom gradu.
Čovjek koji može razgovarati sa životinjama kreće u avanturu kako bi pronašao legendarno ostvro s mladim šegrtom i posadom čudnih kućnih ljubimaca.
U Jumanji: The Next Level, banda se vratila, ali igra se promijenila. Kada se vrate da spase svoje vlastite, igrači će morati odvažiti dijelove nepoznate od sušnih pustinja do snježnih planina, kako bi izbjegli najopasniju svjetsku igru.
Izdvojeno
Detektiv Benoit Blanc istražuje smrt patrijarha ekscentrične i borbene porodice.
Izdvojeno
Iza vatikanskih zidina konzervativni papa Benedikt XVI. I liberalni budući papa Franjo moraju naći zajedničku osnovu da bi pronašli novi put katoličke crkve.
Izdvojeno
Siromašna porodica Kim, pretvara se u sluge bogate porodice Park. Ali njihov se lagan život komplicira kada njihova obmana prijeti izlaganjem.
Izdvojeno
Noah Baumbachov saosećajan pogled na raspad braka i obitelj koja ostaje zajedno.
Izdvojeno
Jojo je usamljeni njemački dječak koji otkriva da njegova majka krije židovsku djevojčicu na svom tavanu. Jojo se uz pomoć imaginarnog prijatelja - Adolfa Hitlera - mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom
Zombieland: Double Tap je žestoka akciona komedija i dostojan nastavak filma iz 2009. godine. Zombiji su brži i jači nego ikad, zbog njih pada čak i krivi toranj u Pisi! Stara ekipa je tu, uz nekoliko novih likova.
Izblijedjeli televizijski glumac i njegov kaskaderski dubler pokušavaju da postignuu slavu i uspjeh u filmskoj industriji tokom posljednjih godina zlatnog doba Hollywooda 1969. u Los Angelesu.
Priča o jednom timu koji odluči slijediti san koji ih vodi na put do prvog svjetskog nogometnog prvenstva u Montevideu, Urugvaj 1930. San koji im omogućava da postanu prave zvijezde i žive legende.
Fudo, taksista koji živi u Sarajevu sa suprugom i novorođenim djetetom, vrši pritisak na svoju suprugu da svoj život preokrene od povezanosti s lokalnom i regionalnom mafijom. Čvrsto se drži i djeluje kako bi se promijenio u poštenog obiteljskog čovjeka koji je vezan dobrotom i mirom. Međutim, izazovni događaji koji slijede dovode do teške probe njegove porodice i njegovog života.
Sarajevo, 1992. Oni se zovu Ahmed, Lana, Sado, Saba, Sahbej, Beba, Nemanja, Marks i Matan. Žive u ratnim razdobljima i između njih. Imaju "nafaku", sudbinu koju im je dodijelio Bog Svemogući. Imaju dovoljno humora i hrabrosti da vjeruju u slobodu i sreću.
Mali granični prelaz na jugoslovensko-albanskoj granici u proleće 1987. Frustriran i uvek pijan, poručnik Pašić oseća neobičnu bol u preponama.
Priča se odvija u Nišu, krajem devetnaestog vijeka, tokom smirivanja olujnih historijskih događaja koji su doveli do konačnog oslobađanja južnih srpskih dijelova od turske okupacije. Komedija govori o proslavi tradicionalne slave koju organizuje Ivko i kako njegovi gosti testiraju srpsko gostoprimstvo.
Ovaj je film uglavnom ljubavna priča, a radnja se događa prvi dan građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji.
Dvije godine nakon rata u Bosni, grad koji se polako obnavlja morao je uspostaviti demokratiju kad je najavljeno da će američki predsjednik Bill Clinton biti u posjeti.
Dva brata, Lemi i Kiza, nakon što su potrošili sav novac, pokušavaju da za najmanju cijenu presele mrtvog djeda iz Beograda u Vršac, ali on usput nestaje.
Bosna i Hercegovina tokom 1993. u vrijeme najžešćih borbi dviju zaraćenih strana. Dvojica vojnika sa suprotstavljenih strana u sukobu, Nino i Ciki, upadaju u zamku u ničijoj zemlji.
Bogati izvršni direktor investicijskog bankarstva iz New Yorka, Patrick Bateman, skriva svoj zamjenski psihopatski ego od svojih suradnika i prijatelja, dok se dublje uranjao u svoje nasilne, hedonističke fantazije.
Za vrijeme rata u Bosni, dva prijatelja iz djetinjstva s vremenom postaju neprijatelji, jer ih tragične i razorne okolnosti rata stavljaju na suprotne strane i otkrivaju najokrutnije aspekte ljudske prirode.
Grupa srpskih socijalista priprema se za rat u nadrealnom podzemlju ispunjenom zabavama, tragedijama, ljubavlju i mržnjom.

Showing 1–24 of 33 results